Becsei sajtos kifli recept
Hozzávalók:
Liszt 1 kg,
tej 0.5 l,
élesztő 5 dkg,
cukor 2 dkg,
joghurt 2 dl,
margarin 29 dkg,
Pannónia sajt 32 dkg,
köményes reszelt Pannónia sajt 10 dkg,
tojás 1 db,
só.
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk, és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk, közben a margarint egyenletesen a lapok közé kenjük. Folyamatosan addig nyújtjuk, amíg kb. 4 mm-es tésztákat kapunk. 16-16 részre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket szokás. Mindegyik szelet tetejére egy-egy csík Pannónia sajtot teszünk és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, meghintjük sóval és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük, s még forrón megszórjuk köményes reszelt Pannónia sajttal.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges