Avignoni füstölt sajtos káposztás felfújt recept

Recept elkészítése:

Avignoni füstölt sajtos káposztás felfújt recept

Hozzávalók:
Fejes káposzta 1 kg,
Karaván sajt 20 dkg,
tojás 4 db,
vaj12 dkg,
liszt 10 dkg,
tejföl 2 dl,
őrölt bors,
só,

Elkészítés:

A külső leveleitől megtisztított fejes káposzta torzsáját eltávolítjuk, és sós vízben puhára főzzük. A főzővízből kivesszük, jól lecsurgatjuk és áttörjük, vagy turmixgéppel pépesítjük. Az áttört káposztát keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, 8 dkg olvasztott vajat, 8 dkg lisztet és 5 dkg reszelt Karaván sajtot. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Végül óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot. Megfelelő nagyságú formát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és az elkészített keverékkel háromnegyedig megtöltjük. A formát vízzel telt edénybe állítjuk és lefedve kb. 50 percig gőzöljük a sütőben. Amikor elkészült, tálra borítjuk, olvasztott vajjal és tejföllel leöntjük és meghintjük a megmaradt reszelt sajttal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: