Baklava 3. recept

Baklava 3. recept

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
12,5 dkg vaj,
2,5 dl méz,
2 csomag réteslap,
2 dkg vaj a tetejére.

Elkészítés:

      A darált diót, a mézet és a vajat addig keverem, amíg habos, krémszerű nem lesz. Egy közepes nagyságú tepsi alját kibélelem három réteslappal, majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenek. Erre egy réteslapot teszek, amit újból bekenek a diós-mézes krémmel. Addig folytatom a rétegezést, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére réteslapnak kell kerülnie, amit a felolvasztott vajjal meglocsolok. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon megsütöm a rétest. Még forrón kockákra vágom és melegen tálalom. A magyar ízlésnek szokatlanul édes, ám nagyon finom sütemény.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók