Aszalt szilvás rétes recept

Aszalt szilvás rétes recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
15 dkg zabpehely,
20 dkg aszalt szilva,
3 dl rostos szilvalé,
25 dkg tehéntúró,
2 tojás,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom, és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott zabpehelyhez. Jól összekeverem, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval édesítem. A réteslapokat szétszedem. Kettőt nedves konyharuhára teszek, egy evőkanál olajjal megkenem, majd a töltelék félét a szélére, egy csíkban felkenem. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és kikent sütőlapra teszem. A tetejét is megolajozom. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítem. Előmelegített, forró sütőben 13-15 percig sütöm.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók