Pulykamell narancsmártásban recept

Recept elkészítése:

Pulykamell narancsmártásban recept

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott, lebőrözött pulykamell,
2 dl tejszín,
2 narancs,
8 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 teáskanál reszelt narancshéj,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt gyömbér,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A pulykamellet vékonyra szeletelem, széleit bevagdosom, majd húskalapáccsal gyengén kiverem. Leöntöm a megsózott, megborsozott tejszínnel és egy napig benne érlelem letakarva, hűtőszekrényben. Fogyasztás előtt a pulykamell-szeleteket lecsöpögtetem, és lisztbe mártva 5 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm. Míg a hús sül, elkészítem a mártást: a narancsot meghámozom, a fehér bundáját is leveszem. Gerezdekre, majd kis kockákra vágom. A pácolás után visszamaradt tejszínbe keverem a narancskockákat, a narancshéjat, a gyömbért, kevés sót. A maradék liszttel simára keverem. Az átsült húst melegen tartom. A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt és állandó keverés közben jól összeforralom. Ezután visszateszem a mártásba a húst és ismét felforralom. Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: