Gesztenyehabos pulykamell recept

Recept elkészítése:

Gesztenyehabos pulykamell recept

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott pulykamell,
15 dkg gesztenyemassza, 2 tojás,
3 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só és őrölt fekete bors.

Elkészítés:

      A pulykamellet vékonyan felszeletelem, és felforrósított olajon mindkét oldalát átsütöm, majd megsózom, megborsozom, és egy dl vizet aláöntök. Rálocsolom a tejfölt, és fedő alatt puhára párolom. Ha már puha és zsírjára sült, tűzálló tálba (vagy tepsibe) szorosan egymás mellé teszem a szeleteket. A tojások sárgáját az áttört gesztenyemasszával simára keverem, ízesítem a fűszerekkel. Óvatosan hozzákeverem a tojások fehérjéből vert kemény habot. A hússzeleteket a gesztenyés-habos krémmel megkenem, majd előmelegített, forró sütőben fedő nélkül 20 percig pirítom. Párolt vajas zöldséggel kínálom ezt a nagyon finom ételt.

Elkészítés ideje: 80perc

Receptek kategória: