Fokhagymás pulykamell recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás pulykamell recept

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott pulykamell,
1/2 liter tej,
5 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      Előző nap a pulykamellet vékony szeletekre vágom, és húsverő kalapáccsal gyengén kiverem. Mélyebb tűzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhagymát. Ráöntöm a tejet, a tálat befedem, és másnapig hűtőszekrényben tartom. Az étel készítése előtt a pulykaszeleteket lecsöpögtetem, lisztbe mártom, és felforrósított olajon mindkét oldalán átpirítom, majd visszateszem a tejbe. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben addig párolom, míg a tej helyett sűrű mártás képződik alatta. (Ha a hús teljes puhulása előtt elfőné a tejet, apránként pótolom.) Burgonyapürével és szilvakompóttal kínálom, de legfinomabb hozzá a házi készítésű rumos-ecetes szilva.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: