Ünnepi palacsinta recept

Recept elkészítése:

Ünnepi palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db palacsinta,
10 dkg mazsola,
2 db narancs,
1 dl meggylikőr,
3 db tojás,
12 dkg cukor,
3 dl tej,
4 dkg liszt,
vanília,
5 dkg dióbél,
2 dkg vaj.

Elkészítés:

      A megszokott módon 12 db palacsintát sütünk. A megtisztított mazsolát likőrben áztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá. A tojássárgákat 6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel jól kikeverjük, összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntve a vaníliával felforralt tejet, habverővel gyorsan keverjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg forrpontot el nem éri. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és a 2 tojásfehérjét 4 dkg cukorral habbá verve. Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok kockára vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, összetekerve megvajazott tűzálló tálra tesszük. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: