Szentgyörgyi palacsinta II. recept

Recept elkészítése:

Szentgyörgyi palacsinta II. recept

Hozzávalók:
Egy adag kisütött palacsinta,
20 dkg darált dió,
3 dl tej,
három tojás,
13 dkg cukor,
egy csomag vaníliás cukor,
két evőkanál barackíz.

Elkészítés:

      A darált diót 1 dl tejben megfőzzük, és 5 dkg cukorral ízesítve a palacsintákba töltjük. Egyenként összegöngyöljük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy üres palacsintát egy tűzálló tál aljára terítünk, szorosan egymás mellé állítjuk a rövid palacsintákat és leöntjük 2 dl tejjel, amelyet a három tojássárgájával, 5 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra kevertünk. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a mártás egy kissé meg nem kocsonyásodott. A három tojás fehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a barackízt, a maradék cukrot és a sütőből kivett palacsinta tetejére simítjuk. A sütőbe visszatoljuk, a lángot nagyon kicsire állítva inkább szárítjuk, mint sütjük, amíg a teteje szép sárga nem lesz.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: