Szentgyörgyhegyi palacsinta recept
Hozzávalók:
8 db sima édes palacsinta,
10 dkg darát dió,
2 dkg cukor,
0,5 cs. vaníliás cukor,
1.5 dl tej,
0,5 citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola.
Borhab:
3 dl Szentgyörgyhegyi rizling,
3 tojás,
10 dkg cukor,
3 dkg finomliszt,
0,5 cs. vaníliás cukor,
kevés citromhéj.
Elkészítés:
A darált diót cukros tejben felfőzzük, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a mazsolát. A diókrémmel megtöltjük a palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk. A bort a vaníliás cukorral, citromhéjjal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral, liszttel kikeverjük, hozzáöntjük a bort. jól elkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot a kihűlt bormártásba keverjük. A borhabot a forró palacsintákra öntjük, porcukorral megszórjuk.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges