Sonkás palacsinta V. recept
Hozzávalók:
15-20 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
2 tojás,
15 dkg főtt,
darált sonka,
fél dl olaj,
1 evő-kanál mustár,
1 mokkáskanál törött bors,
késhegynyi pástétomfűszer,
ízlés szerint só
A tetejére:
5 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl.
Elkészítés:
A palacsintatésztát a szokásos módon összeállítjuk, végül hozzáadjuk a megdarált sonkát és az összes fűszert. Jól összekeverjük, és 15 percig pihentetjük. Ezután megsütjük a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat. Minden palacsintát bekenünk tejföllel, meghintjük kevés reszelt sajttal, és négyrét hajtva tűzálló tálra tesszük. Előmelegített sütőben átforrósítjuk. Mindenfajta italhoz illik, de a legjobb hideg sörrel.
TIPP: Bármilyen főtt, darált füstölt húst belekeverhetünk a palacsintatésztába. Ha éppen nincs füstölt hús, megfelel bármilyen felvágott is, amit érdemes füstízű sóval fűszerezni egy kissé.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges