Rakott palacsinta másképpen recept

Recept elkészítése:

Rakott palacsinta másképpen recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
1 tojás,
10 dkg liszt,
2 dl tej,
2-3 dl szódavíz,
1 mokkáskanálnyi só,
fél dl olaj.
A töltelékhez:
3 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál liszt,
1 dl tej,
2 dl tejföl,
2 evőkanál reszelt sajt,
1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szárított kapor),
1 teáskanál paradicsompüré,
só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A palacsintát a szokásos módon megsütöm. (Csak az első palacsinta sütése előtt szükséges kiolajozni a palacsintasütőt, a többi palacsinta már "saját magát olajozza".) A megsült palacsintákat egymásra rakva vékony csíkokra vágom. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenek kevés olajjal, és a palacsintacsíkokat szétszedve, egyenletesen elterítem az edény alján. A megmaradt lisztet a vajjal habzásig hevítem, majd a tejjel felöntve folytonosan kevergetem, és sűrűre főzöm. Ezután a tűzről lehúzva addig keverem benne a tejfölt, amíg a massza azt teljesen felveszi. Beleszórom a fűszereket meg a reszelt sajtot, és a tojások sárgáit is belekeverem. Ha a massza már egynemű, óvatosan hozzáadom a tojások fehérjéből vert kemény habot, és jól összeforgatom. Ezt a masszát ráöntöm a palacsintacsíkokra, és az előmelegített forró sütőbe tolom. Addig pirítom közepes lángon, amíg a tetején világosbarna réteg keletkezik. Vigyázni kell, nehogy túlsüljön, mert akkor keserűvé válhat. Kockákra vágva, salátával tálalom. Kissé munkaigényes, de nem drága és ízletes étel. A töltetlen palacsinta fagyasztható, azonban a rásült mártással csak egy napig tárolható a hűtőszekrény normál terében (a mártással már nem fagyasztható).

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: