Palacsinta tejszínben recept

Recept elkészítése:

Palacsinta tejszínben recept

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza,
10 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
5 dkg mazsola,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 dkg vaj vagy margarin,
ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:

      A palacsintát megsütöm, és melegen tartom. A tehéntúrót áttöröm és a tejföllel simára, krémszerűre keverem. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát, a reszelt citromhéjat és annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen a krém. Ezzel megkenem a palacsintákat, és felcsavarva egy nagy tűzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. A tejszínt és az olvasztott vajat a vaníliás cukorral összekeverem, majd rálocsolom a palacsinták tetejére. Éppen csak annyi időre teszem be a sütőbe, hogy átforrósodjon, de ne piruljon meg a palacsinta. Nem éppen fogyókúrás, de nagyon finom!

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: