Palacsinta olaszosan recept

Recept elkészítése:

Palacsinta olaszosan recept

Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás,
15 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
fél dl olaj;
A töltelékhez:
1 kis doboz paradicsompüré,
15 dkg vagdalt-hús (konzervből),
1 evőkanál olaj,
10 dkg reszelt parmezánsajt,
5 dkg füstölt szalonna,
mokkáskanálnyi rozmaring,
kakukkfű,
bazsalikom,
1 teáskanál szurokfű,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A palacsintákat a szokásos módon megsütjük. Egy evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vagdalt húst, rászórjuk a fűszereket, belekeverjük a paradicsompürét, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Ezután felöntjük 4 dl vízzel, jól megsózva, borssal meghintve felforraljuk, és 15 percig főzzük. Tűzálló tál aljára terítünk egy palacsintát, megkenjük a sűrű paradicsomos mártással, majd reszelt sajtot szórunk rá; erre újabb palacsinta kerül. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, leöntjük a megmaradt mártással, és a tálat lefedve, előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Tálaláskor cikkeket vágunk belőle.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: