Narancsos-rumos palacsinta recept

Recept elkészítése:

Narancsos-rumos palacsinta recept

Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt,
5 dkg porcukor,
2 egész tojás,
2.5 dl tej,
fél dl szódavíz,
1 dl rum,
2 db nagy narancs,
1 evőkanál narancsdzsem,
4 evőkanál narancsszörp,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A tojásokat habosra verem, megsózom, hozzáadom a tejet és az olvasztott, de már nem meleg vajat meg a lisztet. Ezután keverem bele a szódavizet és a rum felét. A palacsintamasszát fél óráig pihentetem. Közben az egyik narancsot megmosom, héját lereszelem (de csak a sárga héját, mert ha a fehér bundájából is belekerül, keserű lesz!) és a narancs levét kicsavarva beleteszem egy kis lábosba a reszelt narancshéjjal együtt. Ráöntöm a narancsszörpöt és egy evőkanál vizet, majd felforralom. Ezután belekeverem a narancsdzsemet és a maradék rumot. A megsütött palacsintákat a rumos-narancsos sziruppal megkenve négyrét hajtom, és tűzálló tálra teszem úgy, hogy félig egymásra feküdjenek. A maradék narancsot meghámozom, és vékony karikákra vágom. Mindegyik palacsintára teszek egy-egy narancskarikát, majd az egészet leöntöm a maradék narancsos sziruppal. Annyi időre teszem be a forró sütőbe, hogy jól átmelegedjen, de ne piruljon meg a palacsinta.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: