Különleges palacsinta recept

Recept elkészítése:

Különleges palacsinta recept

Hozzávalók:
10 db palacsinta,
50 dkg sovány marhahús,
1 kicsi kicsontozott libamell,
20 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
3 dl tejföl,
1 tojás,
egy kevés tej,
1 zsemle,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors, majoránna és kakukkfű,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:

      A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk. Pörcét félretesszük, zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a kis kockákra vágott marhahúst, libamellet és a megtisztított, felszeletelt gomba felét. Meghintjük majoránnával és kakukkfűvel. Néhány percig sütjük, majd egy kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, a keletkezett pecsenyelé felét leöntjük, félretesszük. A párolt húsokat a gombával, a szalonna pörcével, a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével meg a fokhagymával ledaráljuk. A tojással, valamint négy-öt evőkanál tejföllel elkeverjük, és majoránnával, sóval, borssal ízesítjük. A palacsintákat ezzel a töltelékkel megtöltjük, és kizsírozott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük. A félretett pecsenyelében a maradék gombát megpároljuk, és az ugyancsak megmaradt tejföllel összekeverjük. A palacsintákra öntjük, és előmelegített sütőben egy kissé átsütjük. A tetejét citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük, úgy tálaljuk.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: