Különleges meggyes palacsinta recept

Recept elkészítése:

Különleges meggyes palacsinta recept

Hozzávalók:
3 egész tojás,
10 dkg liszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
1.5 dl tej,
1.5 dl szódavíz,
80 dkg friss meggy (meggybefőtt nem jó!),
fél rúd vanília,
4-5 evőkanál kristálycukor,
3 szem szegfűszeg,
kis darabka fahéj.

Elkészítés:

      A meggyet megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Két dl vizet felforralok, beleteszem az összes fűszert és a cukrot, majd apránként beletéve a kimagozott meggyet, 3 percig főzöm. Szűrőkanállal kiszedem. Mire az utolsó adag meggy is megfőtt, a lé sziruppá válik. A palacsintatésztát megkeverem: a tojásokat habosra verem, hozzáadom a lisztet és a tejet, majd a szódavízzel a kellő sűrűségűre hígítom. Ezután beleteszem a megolvasztott, de már nem meleg vajat és 10 percig pihentetem. A palacsintákat egyenként megsütöm, ezután a főtt meggyel megszórva négyrét hajtom. A meggyes-fűszeres sziruppal meglocsolva kínálom.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: