Kukoricás palacsinta recept
Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta,
25 dkg morzsolt csemegekukorica (akár leszűrt konzervkukorica, akár gyorsfagyasztott, csemegekukorica),
2 dl tejföl,
2 egész tojás,
10 dkg tehéntúró,
8-10 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor.
Elkészítés:
A leszűrt, főtt, morzsolt kukoricát szitán áttöröm, majd összekeverem a villával szétnyomott tehéntúróval. Hozzáadom a porcukorral, csipetnyi sóval és vaníliás cukorral simára kevert tojássárgájával, és egy-két evőkanál tejföllel kenhetőre keverem. Ezután adom hozzá a keményre vert tojáshabot. A kisütött palacsintákat egyenként megkenem a kukoricás krémmel, és felsodorva tűzálló tálra rakom, szorosan egymás mellé. A megmaradt tejfölt összekeverem kevés porcukorral és rálocsolom a megtöltött palacsintákra. Előmelegített sütőbe tolom, és jól átforrósítom.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges