Csokoládés palacsinta recept

Recept elkészítése:

Csokoládés palacsinta recept

Hozzávalók:
12 palacsinta - az ikrával töltött palacsintánál megadott alapanyagokból és leírt módon elkészítve.
A diókrémhez:
25 dkg őrölt dió,
12 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
1-2 dl tej,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj.
A csokoládékrémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 dl tej,
12 dkg csokoládé,
10 dkg pirított mandula,
2 cl rum.

Elkészítés:

      A szokásos módon FLORIOL étolajjal kisütjük a 12 palacsintát. Tejjel leforrázzuk és összekeverjük a darált diót, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a kevés őrölt fahéjat, s miután kihűlt, megtöltjük vele a palacsintákat. Lehet felgöngyölve, kettőbe, vagy négybe hajtva - az étteremben ez utóbbi mód a szokásos. Tálalásra szánt adagonként, vagy együtt tűzálló tálra, tányérokra tesszük. A puhára olvasztott vajat a porcukorral habosra keverjük, s kihűtve hozzáadjuk, a 2 dl tejjel már simára főzött csokoládét. Belekeverjük az összetört pirított mandulát, a rumot, ráöntjük a palacsintákra, és az egészet forró sütőben összesütjük. Tálalásnál meghintjük porcukorral.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: