Almás hajdina palacsinta recept

Recept elkészítése:

Almás hajdina palacsinta recept

Hozzávalók:
fél kg alma,
100 g búzaliszt,
65 g hajdinaliszt,
65 g búzadara,
2 tk sütőpor,
1 csomag vaníliás desszert-krémpor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
fél liter tej,
szezám-mag,
kevés só,
60 g margarin a sütéshez,
fahéj,
tejszínhab és méz a díszítéshez.

Elkészítés:

      A liszteket, a vaníliás cukrot, a sütőport és egy csipetnyi sót öntse egy tálba. Üsse bele a tojások sárgáját, majd lassan keverje az egészet csomómentesre a tejjel. Tegyen hozzá ízlés szerinti mennyiségben szezámmagot és a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát. hagyja állni egy fél órát, majd verje a tojásfehérjéket kemény habbá, és keverje bele a tésztába. A forró margarinon pirítson egy evőkanál szezámmagot, öntsön rá a masszából, és süsse ropogósra. Nem kell, hogy a tészta az egész sütőben elterüljön, kisebb lepényeket érdemes készíteni. A kész palacsintákat díszítse mézzel ízesített, fahéjas tejszínhabbal.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: