Pelmeni húsos pástétomok recept
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
200 g liszt,
1 tojás,
egy csipet só,
3 evőkanál víz.
A töltelék:
200 g darált sertés- és 200 g darált marhahús,
1 hagyma,
só, bors.
A tetejére: 1 dl tejföl.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, késfok vastagságúra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A korongokba egy-egy kávéskanál tölteléket teszünk, félbehajtjuk, széleit összenyomjuk, és lobogó sós vízben addig fõzzük, míg a pelmeni a víz tetejére nem jött. Tálra szedjük, és melegített tejföllel öntözzük meg. Egyes vidékeken egy kanál ecettel kevert olvasztott vajjal öntözik meg. A töltelék úgy készül, hogy a húsokat a hagymával együtt megdaráljuk és fûszerezzük. Káposztasaláta vagy savanyú káposzta illik hozzá.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges