Borscs 1. recept

Recept elkészítése:

Borscs 1. recept

Hozzávalók:
30 dkg marhahús,
3 közepes burgonya,
1 közepes cékla,
2 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
25 dkg fejes káposzta,
1 db hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
2-3 paradicsom,
1 cs. kapor,
4 evőkanál olaj vagy vaj,
só,
3-4 szem fekete bors,
1 babérlevél,
1 dl tejföl,
petrezselyem.

Elkészítés:

      A húst vékony szeletekre vágjuk, és másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket, a céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és olajon megpároljuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és még egy kicsit pároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult belerakjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott káposztát, a zúzott fokhagymát, a megpárolt zöldségeket, és fél órán át lassú tüzön forraljuk. Amikor a tűzről levesszük, megszórjuk kaporral. A tejfölt külön adjuk hozzá.

Elkészítés ideje: 2 óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: