Svájci olasz pacalleves házi módra recept

Recept elkészítése:

Svájci olasz pacalleves házi módra recept

Hozzávalók:
Fél kg pacal,
20 dkg karotta,
1 fej zeller,
20 dkg póréhagyma,
fél fej kelkáposzta,
1 fej hagyma,
50 g császárszalonna,
5 ek olívaolaj,
4 szem paradicsom,
2 dl száraz vörösbor,
8 deci erőleves,
1 tk kömény,
rozmaring,
bazsalikom,
só,
1 luganiga (olasz kolbászféle),
reszelt parmezán.

Elkészítés:

A pacalt felcsíkozom, a zöldségféléket pedig felaprítom. A felhevített olajon kiolvasztom a felkockázott szalonnát, a hagymát és a fokhagymát finomra vágom és a szalonnára dobom. Hozzáadom a zöldségeket, valamint az előfőzött pacalt. Lassú tűzön párolom. A paradicsomot kimagozom és hozzáadom. Felöntöm a borral és az erőlevessel, majd lassú tűzön lefedve mintegy fél óráig párolom. A végén hozzáadom az apróra vágott zöldfűszereket, valamint a köménymagot. A luganigát megsütöm, és szeletekre vágom. Tálalás előtt beleteszem a levesbe és megszórom parmezánnal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: