Olasz zöldségsaláta recept
Hozzávalók:
15 dkg zöldbab,
15 dkg karfiol,
2 sárgarépa,
1 kis cukkini,
2 gerezd fokhagyma,
fél-fél dl olaj és borecet,
8-10 szem olajbogyó,
1 közepes hagyma,
bors,
só.
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk, meg, szeleteljük vékonyra, a karfiolt szedjük rózsáira, és sós vízben fõzzük meg (a cukkinit késõbb kell beletenni, mert gyorsabban megfõ, mint a többi.). A fokhagymát törjük össze, tegyük a salátástál aljára. Az ecetet keverjük össze kis vízzel, a borssal és az apróra vágott hagymával. Öntsük a tálba, tegyük bele a leszûrt zöldségeket, és öntsük rá az olajat. Pár órára tegyük hûtőszekrénybe.
Kellemes, pecsenyék mellé vagy könnyû elõételnek ajánlható saláta. Fagyasztott alapanyagból télen is elkészíthetjük.
Elkészítés ideje: 35perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges