Olasz spagetti-leves recept
Hozzávalók:
2 db közepes burgonya,
2 db kemény paradicsom,
2 fej hagyma,
2-3 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg spagetti,
10 dkg parmezán,
1 csokor petrezselyem,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor,
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék,
csipetnyi curry,
1 kávéskanál olaj.
Elkészítés:
A megtisztított és felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1/2 l vízzel felengedjük, és az ízesítőkkel együtt főzzük. Amikor félig elkészült (kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és spagettit. Puhára főzzük, így egy majdnem sűrű, főzelékhez hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges