Olasz paradicsomleves recept

Recept elkészítése:

Olasz paradicsomleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 vastag szelet (50 dkg) rostélyos,
1 csomó leveszöldség,
75 dkg paradicsom,
15 dkg mozzarella sajt,
4 szelet franciakenyér,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál fokhagymás vaj,
1 csokor bazsalikom,
2 evőkanál olaj,
só, fehér bors,
cayenne-i bors,
6 szem bors.

Elkészítés:

A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk. és nagyobb darabokra vágjuk. A megmosott húst megtöröljük. a megtisztított vöröshagymát félbevágjuk. A húst. majd a zöldségeket megforrósított olajon megpirítjuk, és felöntjük 1,5 l vízzel. Sóval és szemes borssal ízesítve felforraljuk. majd hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot. Fedő alatt. közepes tűzön kb. 1 órát főzzük. A kenyérszeleteket megkenjük fokhagymás vajjal, és ráfektetjük a felszeletelt mozzarellát. Sóval. fehér és cayenne-i borssal ízesítjük. A levest leszűrjük, és ha szükséges, utánízesítjük. Beletesszük a csíkokra vágott bazsalikomot. A kenyérszeleteket előmelegített grillsütőbe toljuk, és kb. 2 percig pirítjuk. A levest a forró sajtos pirítóssal kínáljuk.

Elkészítési idő kb. 1 1/2 óra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: