Nápolyi Minestrone recept

Recept elkészítése:

Nápolyi Minestrone recept

Hozzávalók:
10 dkg szalonna,
1 evőkanál olaj,
1 póréhagyma,
1 kg vegyes zöldség,
3 húsleveskocka,
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
kakukkfű,
bazsalikom,
rozmaring,
10 dkg szarvacskatészta,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg sajt,
só.

Elkészítés:

Az apróra kockázott szalonnát kisütjük, egy evőkanál olajat öntünk rá, és a megtisztított, karikákra vágott póréhagymát megfonnyasztjuk benne. A megtisztított zöldségféléket feldaraboljuk, és a burgonya kivételével a póréhagymához adjuk. Néhány percig kevergetve pároljuk, majd 1, 5 liter vízzel felöntjük. A leveskockákat belemorzsoljuk, a babérlevéllel, a fokhagymával, a kakukkfűvel, a bazsalikommal, a rozmaringgal, sóval, borssal is ízesítjük, végül lassú tűzön félpuhára főzzük. Ekkor kerül bele a kockákra vágott burgonya. Ha már az is félig megpuhult, a szarvacskatésztát többször is megkeverve kétszer főzzük, és a zöldséghez adjuk. A tetejét finomra vágott petrezselyemmel díszítjük. A sajtot tálaláskor mindenki magának szórja a tetejére.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: