Firenzei sertésborda recept

Recept elkészítése:

Firenzei sertésborda recept

Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
1 kg paraj,
só,
zsír,
5dkg vaj,
törött bors,
reszelt sajt.

A mártáshoz:
2 dl tej,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája.

Elkészítés:

A parajt vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és finomra vágjuk. A sertésbordákat ki csontozzuk, kiverjük, sózzuk, és egy kevés zsírban ropogósra sütjük. A pecsenye levével és a vajjal keverjük össze a parajt, törött borssal ízesítjük, és egy mély tűzálló tálba terítjük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és ráöntjük a következő mártást: a lisztet a vajjal és a sós tejjel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, simára keverjük benne a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgáját. A mártás tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: