Recept elkészítése:
Casanova pecsenye recept
Hozzávalók:
50 dkg sült malac,
30 dkg narancs,
10 dkg mogyoró,
10 dkg aszalt szilva,
5 dkg datolya,
1 evőkanál liszt,
2 dl száraz fehérbor,
2 kiskanál szójamártás.
Elkészítés:
A hússütéshez használt tepsit nyílt lángra tesszük, és a lisztet a benne összegyűlt zsíron állandóan kevergetve megpirítjuk. A borral és egy narancs kicsavart levével fölengedjük, szójamártással ízesítjük. Mártás sűrűségűvé forraljuk, átszűrjük, és a lehártyázott narancscikkeket, a mogyorót, a kimagozott datolyát és az előzőleg a teában megáztatott aszalt szilvát belerakjuk. A fölmelegített húsdarabkákat tányérokra rakjuk, a gyümölcsragut ráöntjük, burgonyafánkkal körítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges