Valódi pozsonyi patkó recept

Recept elkészítése:

Valódi pozsonyi patkó recept

Hozzávalók:
112 dkg liszt,
35 dkg sertészsír,
64 dkg porcukor,
3 dkg élesztő,
fél liter tej,
50 dkg feltört dió,
50 dkg darált mák,
2 dkg fahéj,
3 citrom,
2 narancs,
só.

Elkészítés:

A nyújtódeszkán a 112 deka liszt, és 3 dekányi élesztő (amit előbb tejben kelni hagyunk), parányi só és langyos tejjel kemény rétestésztává gyúrunk. 4 részre osztjuk, egy-egy rész cipóba formázzuk, és fél óráig kelni hagyjuk. 30 deka cukrot 4 deci vízzel sziruppá főzünk, 1 deka fahéj, 1 citrom, 2 narancs héját reszelve, a tűzön pörköljük. Kevés tejjel és zsemlyemorzsával sűrítjük, és hidegre tesszük. A fenti tésztát késvastagságra kinyújtjuk, a töltelékkel megtöltjük, patkóformára alakítjuk, ha megkeltek, megkent papiroson tojássárgával megkenve kisütjük.

Receptek kategória: