Spanyol stefánia recept

Recept elkészítése:

Spanyol stefánia recept

Hozzávalók:
1 kg Stefánia,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sárgarépa,
8 dkg fehérrépa,
1 fel hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál paradicsompüré,
2 db narancs,
1 babérlevél,
3 dkg liszt,
1 dl olaj,
1 evőkanál ribiszkeíz,
2 dl vörösbor,
12 db gombafej,
1 pohár konyak.

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk. Töpörtyűjét kiszedjük, teszünk hozzá kevés olajat, ezen hirtelen átsütjük a hússzeleteket, és félretesszük. A pecsenyezsiradékban megpirítjuk a felszeletelt zöldséget, az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát, babérlevelet, megszórjuk liszttel. Felöntjük vörösborral, kevés vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A hússzeleteket kiszedjük, mártását ízesítjük 1 narancs levével, 1 kanál ribizli lekvárral. A narancs apróra vágott héját megfőzzük, leöntjük 1 pohár konyakkal, és hozzáadjuk. Tálalásnál minden hússzeletre egy-egy heghámozott narancsszeletet, közepére egy sült gombafejet helyezünk, és körülöntjük a forró mártással.

Receptek kategória: