Spanyol gesztenyesaláta recept

Recept elkészítése:

Spanyol gesztenyesaláta recept

Hozzávalók:
1 kg gesztenye,
15 dkg cukor,
1 citrom,
10 dkg mazsola,
1-2 narancs,
1 kupica rum.

Elkészítés:

Lobogó, forró vízbe dobjuk a megmosott gesztenyét, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk, majd 1 liter vízből és cukorból kevert szirupba öntjük. Héjastól együtt karikákra belevágjuk a citromot, és fedő nélkül addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhult, ez alatt a leve is felére fő el. Végül a tűzről levéve belekeverjük a jól megmosott mazsolát meg a meghámozott, kockákra vágott narancsot, és ha kihűlt, a rummal ízesítjük. Néhány órára jégbe hűtjük tálalás előtt.

Receptek kategória: