Sevillai narancsos szeletek recept

Recept elkészítése:

Sevillai narancsos szeletek recept

Hozzávalók:
1 kg vadhús,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sárgarépa,
8 dkg fehérrépa,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg paradicsompüré,
2 narancs,
1 babérlevél,
5 dkg liszt,
6 dkg zsír,
1 evőkanál áfonya íz,
2 dl vörösbor,
20 dkg gombafej,
5 cl konyak.

Elkészítés:

A húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vágjuk, rászórjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, felöntjük borral, egy kevés vízzel, hozzátesszük a fokhagymát, babérlevelet, felforraljuk, ráöntjük a hússzelekre, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. A mártást ízesítjük egy fél narancs levével, az áfonya ízzel még egyszer felforraljuk, szitán áttörjük, és hozzáadjuk a kockára vágott, és puhára főzött narancshéjat. Tálaláskor minden szelethúsra egy-egy meghámozott narancskarikát helyezünk, a közepére egy sült gombafejet teszünk, és leöntjük a konyakkal ízesített forró mártással.

Receptek kategória: