Narancspuding 1. recept

Recept elkészítése:

Narancspuding 1. recept

Elkészítés:

Az előírásnak megfelelően elkészítünk egy csomag citromízű pudingport, de 10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját. Egy mély üvegtál aljára egy sor babapiskótát fektetünk, meghintjük két, alaposan megtisztított, kis kockákra vágott friss naranccsal, és leöntjük a még meleg puding felével. Erre ismét egy sor babapiskóta sort fektetünk, majd a másik két naranccsal megszórjuk, és ráöntjük a maradék pudingot. Legalább egy napra behűtjük, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tetejét egy meghámozott, félbevágott és vékonyra szelt naranccsal díszítjük. (Ha nem kímélő étrendben adjuk, kínálhatunk hozzá két deci édes. kemény habbá vert tejszínt is.) Egy kiló narancs és egy kis doboz babapiskóta kell hozzá!

Receptek kategória: