Narancsos vese recept

Recept elkészítése:

Narancsos vese recept

Hozzávalók:
2 vese,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 dkg vaj,
fél narancs leve és lereszelt héja,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
késhegynyi őrölt gyömbér, só.

Elkészítés:

A veséket előkészítés után apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdalva a vajon sárgára fonnyasztjuk. A vesét rádobjuk, és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kicsavart levét, meghintjük a fűszerekkel, majd alaposan összeforraljuk. Tálalás előtt meglocsoljuk a tejszín és a tejföl keverékével. Ropogós szalmaburgonyával vagy burgonyalángossal kínáljuk.

Receptek kategória: