Narancsos túrókrém recept

Recept elkészítése:

Narancsos túrókrém recept

Elkészítés:

25 dkg édes, lédús tehéntúrót burgonyanyomón átpasszírozunk. Belereszelünk egy kevés narancs és citromhéját és hozzákeverjük az egész narancs megszűrt levét és egy kis citromlevet. Most 3 dl tejszínt habbá verünk, és ebbe 8 dkg porcukrot keverünk, majd 1/3 részét meghagyva a díszítéshez, a többit belekeverjük habverővel a túrókrémbe. A simára kevert túrókrém felét elosztjuk talpas poharakba, erre meghámozott és kisebb szeletkékre vágott narancsot rakunk, megszórjuk porcukorral (ízlés szerint egy-két csepp rummal is meglocsolhatjuk), és egyenletesen elosztjuk rajta a többi túrókrémet. Tetejét a visszahagyott tejszínhabbal díszítjük, kirakjuk narancs szeletkékkel, és hűtőszekrényben dermesztjük meg. Jéghidegen, piskótával tálaljuk.
Megjegyzés: A túrókrém ananászkonzervvel is készíthető vagy ízlés szerint vegyes gyümölcsökkel, illetve gyümölcsbefőttekkel, ízlés vagy idény szerint változtatva hozzá a gyümölcsféléket.

Receptek kategória: