Narancsos szelet 2. recept

Recept elkészítése:

Narancsos szelet 2. recept

Hozzávalók:
4 tojás,
17,5 dkg cukor,
1 narancs,
7,5 dkg liszt,
7,5 dkg étkezési keményítő,
fél teáskanál sütőpor,
7,5 dkg vaj,
5 dkg mandula,
2,5 dl narancslé,
1 citrom leve,
1 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A narancsot forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük, majd a liszttel, a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és a tojásmasszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a langyos vajjal a tésztához keverjük. A forma alját kivajazzuk és beleteszünk egy pergamenpapírt, amit vajjal meglocsolunk, és vágott mandulával behintünk. A tésztát rátöltjük a mandulás alapra, és a tetejét elsimítjuk. A süteményt 50 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 10 percig a sütőben hagyjuk. A narancslevet szitán átszűrjük, és a citromlével meg a cukorral összekeverve kissé felmelegítjük. A süteményt tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Egy hurkapálcával több helyen beleszúrunk. A megmelegített narancslevet úgy öntjük rá, hogy a lyukakba befolyjon a lé, és a tészta beszívja. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Receptek kategória: