Narancsos sült, tésztával recept

Recept elkészítése:

Narancsos sült, tésztával recept

Hozzávalók:
60 dkg csontos sertésszelet,
1-2 teáskanál reszelt narancshéj,
1 dl narancslé,
1 teáskanál gyömbér,
fél teáskanál cukor,
fél teáskanál szójaszósz,
20 dkg spagetti,
15 dkg cukkíni,
15 dkg répa,
15 dkg póréhagyma,
1 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál őrölt bors,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

Keverje el a narancslét a héjával, a szójaszósszal, gyömbérrel és a cukorral. Öntse műanyag zacskóba, adja hozzá a szeletelt húst. Jól lezárva tegye hűtőszekrénybe egy-két órára. Időnként forgassa meg a zacskót. Főzze meg a tésztát sós, forró vízben. A cukkínit és a répát vékonyan szeletelje csíkokra. A póréhagymát karikázza. A cukkínit tegye szűrőbe, szórja meg egy teáskanál. sóval, hagyja állni negyedórán át, majd csavarja ki belőle a vizet. Forró olajon pirítsa át a répát és a póréhagymát a zúzott fokhagymával. Keverje hozzá a leszűrt tésztát. Pirítsa három percig, ízesítse frissen őrölt borssal. Vegye ki a pácolt, szeleteket a zacskóból, sózza, borsozza. Olajon vagy grillsütőben süsse át mindkét oldalát három percig. Frissen tálalja fűszeres vajkarikával és a bazsalikommal díszített spagettivel. A fűszeres vajkarikához tíz dkg vajat keverjen ki egy teáskanálnyi reszelt narancshéjjal, fél kanálnyi narancslével, csipetnyi gyömbérrel, fehér borssal, sóval. Zsírpapírra vagy alufóliára kenve tekerje fel három centiméteres tekercsbe. Jól lezárva hűtőben tárolja felhasználásig.

Receptek kategória: