Narancsos sárgarépa-saláta recept

Narancsos sárgarépa-saláta recept

Hozzávalók:
2 vastagabb szál sárgarépa,
15 dkg ementáli vagy trappista sajt,
2 nagy narancs,
4 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
fél citrom leve,
1 evőkanál mustár,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só,
1 kockacukor.

Elkészítés:

A saláta mártásához a mustárt, a curryport, az olajat, a citromlevet, és a megmosott, finomra vágott petrezselyem zöldet simára keverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A narancsokat forró vízben megmossuk, és a kockacukorral jól ledörzsöljük a héját. Ezt a narancsolajos cukrot is a mártásba rakjuk, és ha elolvadt, összekeverjük vele. A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk és megsózzuk, majd ugyancsak jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, majd gőzben félpuhára pároljuk, és egyforma kis kockákra aprítjuk a sajttal együtt. A narancsokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és a karikákat kis kockákra vágjuk. A hagymakockákat, a sárgarépakockákat és a narancskockákat óvatosan beleforgatjuk a mártásba. Befedve, a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Grillcsirke mellé kitűnő salátaköret, de magában is fogyasztható, akár önálló vacsorának is megfelel.

Kiemelt partnerünk