Narancsos napocska recept

Recept elkészítése:

Narancsos napocska recept

Hozzávalók 40 darabhoz:
300 g liszt,
2 tojássárgája,
150 g cukor,
1 narancs lereszelt héja,
2 ek. narancslikőr,
200 g vaj.

A díszítéshez:
4 ek. porcukor,
1 ek. mangó szirup,
4 narancs,
1 ek. cukor.

Elkészítés:

A lisztet, a tojássárgáját, az egész tojást, a cukrot, a narancshéjat és - likőrt tálba rakjuk, hozzáadjuk a forgácsokra vágott vajat, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A fóliába csomagolt tésztát 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt. A tésztát kilisztezett deszkán adagonként kinyújtjuk és "napocskákat" szúrunk ki belőle. A lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és 12 percig sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A mázhoz a mangó sziruppal simára keverjük az átszitált porcukrot, majd kisebb műanyag zacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkán nagyon pici lyukat vágunk. A mázzal nagyon vékony vonalakat húzunk a lapok tetejére.
A négy narancsot forró vízzel leöblítjük, szárazra töröljük, és a héjából vékony csíkokat vágunk. A cukorból 2 evőkanál vízzel szirupot főzünk, beletesszük a csíkokra vágott narancshéjat, és sűrűre főzzük. A cukrozott narancshéjat elosztjuk a lapocskák tetején.

Receptek kategória: