Narancsos kuglóf recept

Recept elkészítése:

Narancsos kuglóf recept

Hozzávalók:
6 egész tojás,
20 dkg kristálycukor,
15 dkg rétesliszt,
6 evőkanál frissen kipréselt narancslé (vagy narancsjuice, de édes narancsszörp nem lehet),
1 evőkanál reszelt narancshéj,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a formához 2 dkg vaj és kevés liszt.

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverem a cukor felével, majd tovább keverem a narancslével és a reszelt narancshéjjal. Megsózom, és az olvasztott, de már nem meleg vajat is hozzátéve, felváltva teszem bele a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A kuglófformát kikenem a vajjal, meghintem kevés liszttel, és a masszát belesimítom. Előmelegített, forró sütőbe tolom, 5 percig erős lángon, majd takarékon addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad a masszától. Ha a teteje hamarabb pirul, mint ahogy a belseje átsülne, egy papírlappal vagy alufóliával lefedve sütöm tovább. Csak hidegen szeletelem föl.

Receptek kategória: