Narancsos csokoládékrém recept
Hozzávalók:
1 csokoládés pudingpor (amit nem kell főzni),
2 narancs,
5 dl tej,
1 púpozott evőkanál kakaópor,
2 dl tejszín,
8-10 dkg cukor,
1 mokkáskanál nescafé.
Elkészítés:
A megmosott narancs sárga héját lereszelem, majd 1 dl tejbe beletéve felforralom és 5 percig főzöm. Ezután a tejet átszűröm és hozzákeverem a többihez. Mély keverőtálba szórom a pudingport, a cukrot, a kakaóport és a nescafét, majd 2 dl tejjel simára keverem. Ezután hozzáöntöm a többi tejet, és addig keverem, amíg sűrű krém nem válik belőle. Ezután a tejszínből kemény habot verek, és óvatosan beleforgatom a pudingba. Poharakba osztom, a kis kockákra vágott narancshúst belenyomkodom, tetszés szerint feldíszítem és hidegen kínálom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges