Narancsos csemege recept

Recept elkészítése:

Narancsos csemege recept

Hozzávalók:
18-20 db babapiskóta,
1 dl édes vörösbor,
4 dl tejföl,
3 nagy narancs leve,
1 narancs reszelt héja,
1 ek. rum (vagy 1 mk. rumaroma),
ízlés szerint kevés porcukor,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A forró vízben megmosott és szárazra törülgetett narancsok héját lereszelem. A reszeléket beleteszem a vörösborba, és felforralva, fedő alatt 5 percig főzöm. Közben a narancslevet kicsavarom, és belekeverem a vörösborba, de már nem melegítem. Annyi cukrot teszek bele, hogy csak kellemesen édeskés, de ne túl édes legyen. Ha ez az öntet már teljesen kihűlt, belekeverem a rumot, és csipet sóval fűszerezem. Egy mély üvegtál alját kibélelem összetört babapiskótával, majd az öntetből ráöntök egy keveset. Erre kevés porcukorral simára kevert tejfölt kenek, ezután egy újabb réteg babapiskóta következik. A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejfölnek kell kerülnie. Az egészet letakarom folpack fóliával, és legalább 1 napig érlelem a hűtőszekrényben. A piskóta az összes levet felszívja, és megpuhul. Evőkanállal adagolva kis tálkákba osztom, és narancsszeletekkel meg tejszínhabbal feldíszítve tálalom.

Receptek kategória: