Narancsos comb recept

Recept elkészítése:

Narancsos comb recept

Hozzávalók:
50 dkg comb vagy lapocka,
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
1 narancs,
2 dl tejszín,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál liszt,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:

A húst mosás és leszárítás után felszeleteljük, ezután húskalapáccsal gyengén kiverjük. Sózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Szaftjából kivéve félretesszük. A visszamaradt pecsenyelében megfonnyasztjuk a tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, beleszórjuk a fehér borsot, a narancs sárga reszelt héját, belecsorgatjuk kicsavart levét és még 2 dl vizet, megsózzuk, majd a húst visszatéve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejszínnel. Még egyszer felforraljuk, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Kitűnően illik mellé a burgonyafánk vagy a burgonyakrokett.

Receptek kategória: