Narancsmázas sült csirke recept

Narancsmázas sült csirke recept

Hozzávalók:
1/2 teáskanál reszelt gyömbér,
2 gerezd fokhagyma,
150 g narancslekvár,
50 g barnacukor,
5 evőkanál narancslé,
4 evőkanál vörösborecet,
1-2 evőkanál Dijoni mustár,
11 evőkanál olaj,
1 fiatal csirke (kb. 1,4 kg).

Elkészítés:

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A lekvárt, cukrot, narancslét, ecetet, mustárt, gyömbért, fokhagymát, 1 h evőkanál olajjal elkeverjük és félrerakjuk. A csirkét 6-8 részre daraboljuk. Sütőedényben közepes hőfokon felforrósítjuk a maradék olajat, a húsdarabokat kb. 8 percig minden oldalról megpirítjuk benne. A húsokat kiszedjük, az olajat kiöntjük, a lekváros keveréket az edénybe tesszük, és az egészet felforraljuk. A csirkehúst egy másik sütőformában az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük, amíg beleszúrva a kibuggyanó lé színtelen lesz. A keletkezett zsiradékot kanállal kimerjük. A kész csirkedarabokat tálcára rendezzük, majd a narancsmártással leöntve azonnal kínáljuk.

Elkészítés ideje: 40perc