Narancshabos palacsinta recept

Recept elkészítése:

Narancshabos palacsinta recept

Elkészítés:

20 deka réteslisztből három deci tejjel, két tojással meg annyi szódavízzel, amennyit felvesz, közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk, és legalább egy óráig állni hagyjuk, egy csipet sóval ízesítjük. Végül belekeverünk három evőkanál olajat, és csak az első palacsinta alá megolajozva a sütőt, a többit olajozás nélkül megsütjük. Közben habosra keverünk négy tojássárgát öt deka cukorral, egy narancs reszelt héjával meg levével, meg két deka liszttel, és két deci tejjel felengedve, gőz fölött sűrűre főzzük. Még melegen közékeverjük a tojások habbá vert fehérjét, és 2-3 evőkanál jaffaszörppel erősítjük az ízét. Ezzel a krémmel töltjük meg a palacsintákat, összegöngyöljük, és az egészet három deka, forró vajjal, egy narancs kifacsart levével locsoljuk meg, egy meghámozott, vékonyra szelt narancsot fektetünk a tetejére. A sütőben éppen csak átmelegítjük, de nem pirítjuk.

Receptek kategória: