Kínaikel-saláta recept

Recept elkészítése:

Kínaikel-saláta recept

Hozzávalók:
50 dkg zsenge kínai kel,
2 dl frissen kipréselt narancslé,
2 savanyú alma,
3 gerezd fokhagyma,
3 dl tejföl,
25 dkg tehéntúró,
2 kovászos uborka,
só, cukor, mustár, citromlé, ízlés szerint,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

Elkészítés:

Először elkészítem a saláta mártását. A narancslébe belekeverem a tejfölt, az áttört tehéntúrót, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd ízesítem a mustárral, a citromlével, a cukorral, és az őrölt fehér borssal fűszerezem. A kínai kelt külső leveleitől letisztítom, és nagyon vékony metéltre vágom torzsájával együtt. Megsózom (nem besózom!), és hozzákeverem a lereszelt kovászos uborkát, végül ráöntöm a tehéntúrós mártást. Jól összekeverem, és a meghámozott, kicsumázott, és lereszelt almát is hozzáadva lefedve beteszem a hűtőszekrénybe néhány órára.

Receptek kategória: