Gyümölcsös rizs recept

Recept elkészítése:

Gyümölcsös rizs recept

Hozzávalók:
10 dkg rizs,
4 dl tejszín,
5 dl tej,
1 dl mentalikőr,
5 dkg mazsola,
10-15 dkg cukor (ízlés szerint),
1 narancs,
1/2 literes üveg őszibarackbefőtt,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A rizst többször megmossuk, átválogatjuk, majd 3 dl vízzel és tejjel lábosba öntjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes levét elfövi, illetve beszívja. Ezután ráöntünk 3 dl tejszínt, belekeverjük a cukrot, és ismét addig főzzük, amíg a rizs, kásává fő. Hagyjuk kihűlni. Közben az őszibarackbefőttet leszűrjük, a gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk, a mazsolát megtisztítjuk, és kevés befőttlében felforralva hagyjuk duzzadni. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, s a karikákat kockákra aprítjuk. A már kihűlt tejszínes rizst összekeverjük a mentalikőrrel, a narancskockákkal, a leszűrt mazsolával és az őszibarack darabkákkal, majd kompótostálkákba tesszük. Tetejét a maradék, keményre vert tejszínhabbal és gyümölccsel tetszés szerint feldíszítjük.

Receptek kategória: