Gombás halsaláta recept

Recept elkészítése:

Gombás halsaláta recept

Hozzávalók:
1 doboz füstölthal-konzerv,
25 dkg gomba,
2 tojás,
2 dl főtt rizs,
1 narancs,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál borecet,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
kevés cukor,
1 teáskanál mustár,
só és törött fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és forrásban lévő sós-ecetes vízben 5 percig forraljuk, majd levétől leszűrjük. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, és kis kockákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, a sárgájukat óvatosan kiemelve áttörjük, és simára keverjük a füstölt hal leszűrt olajával. Belekeverjük a finomra metélt zöldpetrezselymet, a borecetet, a cukrot, a sót, a mustárt, a törött borsot, a tejfölt. A vöröshagymát megtisztítjuk, és hajszálvékonyra karikázzuk, megsózzuk. A mártásba belekeverjük a keményre főtt tojásfehérje-darabkákat, a főtt rizst, az apróra vágott halat, a narancskockákat, a gombaszeleteket, majd a levéből enyhén kicsavart vöröshagymát, jól átforgatjuk, és lefedve jégbe hűtjük.

Receptek kategória: