Csőben sült narancs recept

Recept elkészítése:

Csőben sült narancs recept

Hozzávalók 4 személyre:
6 narancs,
10 cl Curacao vagy Grand Marnier,
100 g tejszín,
40 g sovány túró,
2 tojás,
60 g cukor.

Elkészítés:

Hámozzuk meg a narancsokat, szedjük gerezdekre és tegyük egy tálba, locsoljuk meg 5 cl narancslikőrrel és szórjuk meg 20 g cukorral. Hagyjuk állni egy órát. Keverjük össze a porcukorral a tojások sárgáját. Ha már elég krémes, adjuk hozzá a túrót, a tejszínt és a maradék likőrt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük a krémbe. Osszuk el tűzálló tálakra a narancsot, öntsük le a szósszal és tegyük a forró sütőbe vagy grillbe annyi időre, hogy épp csak megkapja a tetejét.

Előkészítés: 20 perc – sütés: 2 perc

Receptek kategória: